Canal du Midi

Het 250 km lange kanaal (UNESCO-Werelderfgoed) begint in de Garonne bij Toulouse en mondt uit in de Middellandse Zee bij Sète
De Romeinen en Leonardo Da Vinci hadden al het idee om een rivierverbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan te creëren. Het enige probleem was het overwinnen van de heuvelrug Seuil de Naurouze (194meter hoog) in het droge Languedoc.
Pierre Paul Riquet kwam in de 17de eeuw uiteindelijk met de oplossing. Hij bedacht een systeem om de rivier Fontaine de la Grave die op de heuvelrug ontsprong om te leggen zodat een kanaal voldoende watertoevoer kon krijgen en om de heuvelrug heen kon.
Koning Lodewijk XIV zag de economische, politieke en militaire belangen van een oplossing. In 1666 werd dan ook begonnen met de aanleg van het Koninklijke Kanaal.
Langs het kanaal liggen verschillende stadjes, monumenten en haventjes die u kan bezoeken.
Zeker de moeite om te gaan bezoeken zijn de sluizen van Fonsérannes, het meest spectaculaire stukje bouwwerk van het Canal du Midi. Het sluizencomplex bestond oorspronkelijk uit 8 sluiskamers (9 sluizen). Nadat in 1858 de kanaalbrug over de Orb werd opengesteld konden twee sluiskamers gesloten worden. Over een afstand van 300 meter worden boten 21,5 m in de hoogte verplaatst.

Tips

Ga eens op ontdekking langs het kanaal per fiets of huur eens bootje.
Meer info vindt u op de website van Canal du Midi.

Ontdekken

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige dorpen, steden, bouwwerken, monumenten, kathedralen en musea heeft de Hérault een prachtige natuur.

Fietstochten

Verken de streek per fiets! Kleine weggetjes die kronkelen langs schilderachtige dorpen, kanalen, bossen en wijnvelden.

Wandelingen

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Talrijke wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot zware dagtochten.

Activiteiten

Wat valt er verder te beleven in de Hérault? Grotten, golf, uitstappen met kinderen, autorondritten, ...

.

Gastronomie

Als u van lekker eten houdt of op een terrasje graag een glaasje wijn drinkt, dan bent u in de Herault aan het goede adres.
.

Reisroute

Hoe bereik je vlot de prachtige streek van de Hérault?