Haut-Languedoc

Het parc du Haut-Languedoc, is een natuurpark dat door de departementen Hérault en Gard in de regio Languedoc-Roussillon en de departementen Aveyron en Tarn in de regio Midi-Pyreneeën loopt.
Het wordt ook wel het balkon van de Middellandse zee genoemd. Het gebergte steekt op zijn hoogste punt 1000 m boven de zeespiegel uit en wordt gekenmerkt door reliëfvormen die op het einde uitzien op de wijngaarden van de laagvlakte. Het is een streek van rivieren, meren en warmwaterbronnen. Natuurliefhebbers zullen zich hier thuis voelen!
Het Nationaal Park van de Haut Languedoc is een paradijs voor de paardrijder, de wandelaar, fietser, visser en zelfs voor de bergbeklimmers.
Maar ook zijn er een aantal dorpen die zeker de moeite waard zijn om een bezoek te brengen: Olargues dat op de lijst van de "Plus beaux villages de France" staat en Roquebrun dat "Petit Nice" genoemd wordt wegens haar microklimaat! Lamalou les Bains is dan weer gekend als kuuroord en Avène les Bains voor de huidverzorging.

Ontdekken

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige dorpen, steden, bouwwerken, monumenten, kathedralen en musea heeft de Hérault een prachtige natuur.

Fietstochten

Verken de streek per fiets! Kleine weggetjes die kronkelen langs schilderachtige dorpen, kanalen, bossen en wijnvelden.

Wandelingen

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Talrijke wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot zware dagtochten.

Activiteiten

Wat valt er verder te beleven in de Hérault? Grotten, golf, uitstappen met kinderen, autorondritten, ...

.

Gastronomie

Als u van lekker eten houdt of op een terrasje graag een glaasje wijn drinkt, dan bent u in de Herault aan het goede adres.
.

Reisroute

Hoe bereik je vlot de prachtige streek van de Hérault?