Lodève en omgeving

In de middeleeuwen werd de stad bestuurd door bisschoppen. De beroemdste van deze bisschoppen was de bisschop Fulcran. Deze bisschop was erg rijk en gaf de armen te eten en verzorgde de zieken. Dankzij zijn investeringen in verdedigingswerken kon de stad goed beschermd worden tegen struikrovers.
In de 18e eeuw kreeg Lodève het monopolie voor de levering van stof voor de kledij van het koninklijke leger. Hierdoor maakte het stadje een periode van grote welvaart door en mag zich officieel stad van de kunstnijverheid noemen.
La manufacture de la savonnerie.
In Lodève, wordt de kunst van het tapijtweven van de beroemde Parijse 'Manufacture' voortgezet. Er worden hier bijzondere tapijten voor nationale monumenten geweven. 18 Specialisten zijn hier bezig op een verticaal weefgetouw. Tijd heeft hier geen betekenis, er wordt gemiddeld 4 tot 7 jaar aan een tapijt gewerkt. In het atelier worden hoogwaardige kopieën gemaakt van oude of meer moderne tapijten, zoals reproducties van het werk van Stéphane Bordarier, Julien Gardair, Matali Crasset.
De kathedraal steekt hoog uit boven de stad. Het museum, ondergebracht in het Fleury herenhuis, stelt archeologie, beeldhouwwerken en schilderijen tentoon.

Lérab Ling

De grootste boeddhistische tempel (van Frankrijk) Lerab Ling, wat letterlijk “Heiligdom van verlichte actie” betekent, werd in 2008 ingezegend door de Dalai Lama.Enkel te bezichtigen op zondag tussen 14:00 en 17:00

Priory Saint Michel de Grandmont

Priorij van de 12ste eeuw, omvat een kerk, Romaanse kloostergang, kapittelzaal en provisiekamer. Het park, aan de voet van de Larzac op 450m hoogte, geeft een prachtig uitzicht op de vlakte die reikt tot aan de zee. In het park staan nog dolmen.

Tips

Lodève: gratis parking in Lodève: Bd Général Leclerc en Av de Premerlet
Markt: Zaterdag van 08:00 tot 12:30 en tijdens de zomermaanden ook op Dinsdag van 16:30 tot 20:00
Meer info vindt u op de website van Lodève.

Ontdekken

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige dorpen, steden, bouwwerken, monumenten, kathedralen en musea heeft de Hérault een prachtige natuur.

Fietstochten

Verken de streek per fiets! Kleine weggetjes die kronkelen langs schilderachtige dorpen, kanalen, bossen en wijnvelden.

Wandelingen

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Talrijke wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot zware dagtochten.

Activiteiten

Wat valt er verder te beleven in de Hérault? Grotten, golf, uitstappen met kinderen, autorondritten, ...

.

Gastronomie

Als u van lekker eten houdt of op een terrasje graag een glaasje wijn drinkt, dan bent u in de Herault aan het goede adres.
.

Reisroute

Hoe bereik je vlot de prachtige streek van de Hérault?