Het oppidum van Ensérune

Het oppidum (of een oude heuvel-stad) is een archeologische vindplaats gelegen op een heuvel in gemeente Nissan-lez-Enserune. De oude plaats werd bewoond in de 6de eeuw voor Christus tot de 1ste eeuw na Christus. De locatie werd waarschijnlijk gekozen vanwege de goede uitkijkpositie bovenop een berg en de nabijheid van de Via Domitia (zie verder). In het hoogseizoen worden er rondleidingen gegeven, maar vrij rondlopen kan ook (of een audiotour volgen). Meer info

Via Domitia

Onderaan de heuvel lag de, nu verdwenen, Via Domitia, de eerste heirbaan die aangelegd werd in Gallië. Ze verbond Rome met Spanje en was een strategisch belangrijke verbinding.

Tunnel du Malpas

Hier liggen 3 tunnels boven elkaar: bovenaan ligt de waterafvoer (13de eeuws) van het drooggelegde meer. In de 19de eeuw werd daaronder een spoorwegtunnel gelegd. En onderaan loopt het Canal du Midi de Tunnel du Malpas in, die in 1679 over een lengte van 170 meter werd uitgegraven. Dit was de eerste tunnel ter wereld die voor een kanaal gegraven werd.

Étang de Montady

Het meer ligt aan de voet van de heuvel. In de 13e eeuw werd het moeras drooggelegd. Tegenwoordig is het verdeeld in wigvormige velden, gescheiden door irrigatiekanalen die samenkomen in het centrum.

Tips

Vanaf de heuvel heeft men een panoramisch uitzicht over een deel van de streek van Béziers, Narbonne en het drooggelegde étang van Montady.
Klik hier voor een fietstocht in de omgeving.

Ontdekken

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige dorpen, steden, bouwwerken, monumenten, kathedralen en musea heeft de Hérault een prachtige natuur.

Fietstochten

Verken de streek per fiets! Kleine weggetjes die kronkelen langs schilderachtige dorpen, kanalen, bossen en wijnvelden.

Wandelingen

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Talrijke wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot zware dagtochten.

Activiteiten

Wat valt er verder te beleven in de Hérault? Grotten, golf, uitstappen met kinderen, autorondritten, ...

.

Gastronomie

Als u van lekker eten houdt of op een terrasje graag een glaasje wijn drinkt, dan bent u in de Herault aan het goede adres.
.

Reisroute

Hoe bereik je vlot de prachtige streek van de Hérault?