Fietsroute

Voie verte - Mazamet - Bédarieux

De Passa Païs (Passe-Pays in het Occitaans) is een prachtige voie verte route voor niet gemotoriseerd verkeer) die 2 verschillende streken van de Haut-Languedoc verbindt.
Enerzijds is er een vochtig en landelijk deel met heggenlandschappen, onder invloed van de Atlantische Oceaan, voor wat betreft de Tarn. Anderzijds zijn er de typisch mediterrane landschappen met boomgaarden, wijngaarden, maquis, olijvenplantages en de waterscheidingslijn ter hoogte van de Col de la Fenille, voor wat betreft de Hérault. Een verlichte tunnel passeert onder de bergpas, zodat hoogteverschillen worden vermeden.
De voie verte van de Haut-Languedoc is bovendien bezaaid met mooie toeristische trekpleisters en bezienswaardigheden zoals karaktervolle dorpen, overblijfselen van de textielindustrie van de 19e eeuw, kastelen, burgerlijke bouwwerken zoals de Pont Eiffel in Olargues, rivierkloven, kalksteengrotten en plaatsen waar men zich kan ontspannen en baden.
kaart
Klik op de kaart om te vergroten.

Ligging: de route loopt gedeeltelijk door het departement Tarn (Midi-Pyrénées) en het departement Hérault (Languedoc-Roussillon), binnen het ongerepte gebied van het Regionaal natuurpark van de Haut-Languedoc.

Afstand: +/- 75 km

Parking regelmatig ziet u borden "parking voie verte"

Fietsen huren kan in de grotere plaatsen aan de route.

Ontdekken

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige dorpen, steden, bouwwerken, monumenten, kathedralen en musea heeft de Hérault een prachtige natuur.

Fietstochten

Verken de streek per fiets! Kleine weggetjes die kronkelen langs schilderachtige dorpen, kanalen, bossen en wijnvelden.

Wandelingen

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Talrijke wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot zware dagtochten.

Activiteiten

Wat valt er verder te beleven in de Hérault? Grotten, golf, uitstappen met kinderen, autorondritten, ...

.

Gastronomie

Als u van lekker eten houdt of op een terrasje graag een glaasje wijn drinkt, dan bent u in de Herault aan het goede adres.
.

Reisroute

Hoe bereik je vlot de prachtige streek van de Hérault?